Analiza poslovnih procesa je početna točka za uspješnu integraciju softvera

27-10-2021

analiza-poslovnih-procesa-je-pocetna-tacka-za-uspjesnu-integraciju-softvera

Za uspješno definiranje problema potrebno vam je razumijevanje poslovanja klijenta i usklađenost timova s jedne i druge strane.

Mnogi developeri softverskih rješenja koji traže prilike na tržištu, najčešće poslove nalaze u nastavku suradnje s postojećim klijentima te nadogradnjom postojećih rješenja. I to je vrlo često najbolji put, ako je prethodna suradnja bila uspješna. Moraju voditi računa o zadovoljstvu klijenata, pratiti sve nove trendove i digitalnu transformaciju, voditi računa o edukaciji svojih zaposlenika i poticati ih na nove izazove.

Uključivanjem zaposlenika u planiranje projekata aktivirate njihove vještine, umjesto da im samo govorite što trebaju učiniti. To osigurava učinkovitije izvršavanje zadataka i daje članovima tima osjećaj kako su vrijedan dio poduzeća.

Dakle, budite svjesni koliko su zaposlenici važni u svakom projektu te se prije analize poslovnih procesa zapitajte:

  • Imaju li znanje iz projektnog upravljanja i kontrolinga?
  • Imaju li dovoljno specijalističkih znanja da mogu prepoznati sve skrivene opasnosti u projektu?
  • Imate li raspoložive kapacitete?
  • Imate li zadovoljavajuću komunikaciju unutar timova zaposlenika?

Ako imate potvrdan odgovor za sva gore navedena pitanja i dalje vrlo izazovna može biti analiza poslovnih procesa za koje se traži rješenje problema. Ponekad je vrlo teško postići da tehnički timove govore/razumiju poslovno, a poslovni timovi da razumiju developere kako bi projekt uspješno završio.

Za dobro upravljanje projektima i izradu kvalitetne analize potrebni su vam zaposlenici koji razumiju zašto je:

  • Analiza poslovnih procesa važna za konačno uspješnu integraciju projekta,
  • Imaju znanja i iskustva na predlaganju rješenja,
  • Prepoznaju kada klijent zapravo traži jedno rješenje, a priča o drugom,
  • Razumiju promjene na tržištu i nude rješenje koje je korak ispred.

Možemo vam pomoći u pronalaženju novih potreba na vašem tržištu te predložiti razvoj proizvoda koji će omogućiti povećanje konkurentnosti.

Na razvoju rješenja radimo direktno s vašim timom i timom klijenta te pomažemo u definiranju projekta kako bi zadovoljio obadvije strane.

Za početak, slušamo vaše prijedloge za razvoj novog proizvoda ili doradu postojećeg. Iskustvo koje imamo u vođenju projekata i razvoju aplikativnih rješenja čine nas pouzdanim partnerom.

Autor: Anka Cvitanović Jovanić

logoNazad ›