Kako povećati šanse za uspjeh projekta?

27. prosinca 2022.

3 min čitanja
ACJ AIMS otvorena knjiga

Projekti nisu odvojeni od svakodnevnog poslovanja vašeg poduzeća. Oni imaju veliki utjecaj na organizaciju svakodnevnog posla bez obzira sudjelovali zaposlenici direktno u projektu ili ne. 

Upravljanje projektima štedi resurse, smanjuje troškove i poboljšava moral zaposlenih samo ako se pravilno vodi. Prepoznajte važnost strukturiranog vođenja projekta i u izvršenje uključite zaposlenike koji imaju znanje i iskustvo u tome.

Uključite članove tima od početka projekta

Često se u projektima zaboravi važnost faze planiranja projekta u kojoj se dogovaraju članovi tima, aktivnosti i zadaci svakoga pojedinačno, definiraju ključne točke u projektu.

A uz zaboravljanje važnosti planiranja propusti se u projekt od početka uključiti sudionike projekta. Ponekad ih se uključi usred projekta i očekuje se da razumiju svoju ulogu, budu motivirani, predani poslu kao netko od koga je krenula inicijativa i tko vodi projekt.

Kako bi izbjegli nemotiviranost članova tima i nerazumijevanje svakako uključite članove tima od početka, informirajte ih o aktivnostima u projektu.

Jasno definirajte ciljeve projekta

Možda će netko misliti, pa kako drugačije može. Iznenadili bi se koliko je to čest problem u upravljanju projektima.

Tijekom projekta se vrlo lako može dogoditi da članovi tima jednostavno ne razumiju važnost definiranja delegirane aktivnosti do kraja ovog tjedna ili do kraja sljedećeg dana.

Preuzeli su informaciju kako nešto trebaju odraditi, a važnost odrađivanja u tom roku im je informacija koju su jednostavno zanemarili. Ako ih niste informirali o ciljevima projekta, teško možete očekivati razumijevanje ciljeva u svakoj fazi projekta i među svim članovima tima.

Koja razina angažiranosti zaposlenika se očekuje za realizaciju tih ciljeva, tj. koliko dodatnog napora je potrebno uložiti, morate pojasniti na samom početku rada tima.

Nove ideje uvijek razvijajte s članovima tima

Tijekom projekta moguće je nailaženje na nepredviđene okolnosti. Možda ćete trebali prilagoditi rad članova tima kako bi i dalje bili u okviru dogovorenih aktivnosti, a ako vam se javi potreba za pronalaženje premosnice problema svakako razgovarajte s članovima tima.

Nemojte uvijek sami tražiti rješenje, uključite članove tima kako bi izbjegli možda neki rizik koji vi sami ne prepoznajete.

Ne zaboravite važnost faze planiranja u projektima

Planiranje projekta ne samo da koristi izvedbi i ishodu projekta, već također igra važnu ulogu u zadržavanju zaposlenika.

Interesantna je činjenica da zaposlenici imaju osam puta veću vjerojatnost da ostanu kod poslodavca ako vjeruju da im menadžeri pomažu u upravljanju radnim opterećenjem. 

To im daje osjećaj povezanosti s poslom i radnim okruženjem. Tada je, prema nekim istraživanjima 87% manja vjerojatnost napuštanja poslodavca.

Važnost planiranja projekta nadilazi sam projekt. Ono ima izravan utjecaj na to kako se zaposlenici osjećaju na svom radnom mjestu - te hoće li otići ili ostati nakon završetka projekta.

Komunicirajte i motivirajte

U nastavku su navedene vrijednosti koje cijeni većina zaposlenika u svom radnom okruženju:

  • Iskrenost - radno okruženje u kojem se cijeni i promiče istina
  • Povjerenje - radno okruženje u kojem vlada međusobno povjerenje
  • Mentorstvo - radno okruženje koje potiče mentorski odnos
  • Otvorenost - radno okruženje otvoreno za nove ideje i inovacije
  • Davanje pohvale - radno okruženje u kojem se daju pohvale
  • Briga - radno okruženje u kojem se vodi briga i pokazuje interes za druge
Znate li što se krije iza većine odluka o odlasku uspješnih zaposlenika iz poduzeća? Uglavnom je to nezadovoljstvo s njihovim prvim nadređenim ili voditeljem projekta. 

Komunicirajte sa zaposlenicima i motivirajte ih u njihovom svakodnevnom radu i u radu na projektima kako bi ih zadržali u poduzeću.

Kako bi povećali uspjeh  projekta osigurajte radno okruženje u kojem će zaposlenici prepoznati vrijednosti koje i sami vrednuju. Osigurajte razvoj tih vrijednosti u poduzeću kao preduvjet za dugoročni uspjeh poduzeća.

Uvijek želimo zadovoljnog partnera i članove tima u projektu i rezultate koji će biti vidljivi i nakon projekta. Stoga ulažite u razvoj voditelja projekata, kako bi se osigurala dobra komunikacija i motivacija zaposlenika te njihovo zadržavanje u poduzeću.

Autor: Anka Cvitanović Jovanić

Prijavite se na newsletter

Prijavom prihvaćam da se moji podatci spremaju u bazu podataka i koriste u svrhu slanja newslettera ACJ AIMS d.o.o.

Newsletter